07-07-2021

Galagonya, a legjobb szíverősítő

A galagonya a tavaszi domboldalak legszebb fehér ruhás menyasszonya, mely ősszel magára ölti piros menyecske ruháját. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, megelőzi az érelmeszesedést. Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak még, és hogyan érdemes fogyasztanod!

Galagonya, a legjobb szíverősítő gyógynövény


A galagonya, ez a szúrós ágú, hosszú életű cserje a szív megmentője. Már az antik világban is elismerték gyógyító hatását, akkor főképp köszvény ellen használták. A 17. századtól azonban már a vérnyomás csökkentésére, szívpanaszokra javasolták az orvosok. A mai napig nagy becsben tartják a természetgyógyászok.


Mire jó még a galagonya?


Az Isteni gyógynövénynek is nevezett galagonya az öregedő szív elixírje, szívelégtelenség, ritmuszavarok, artériás görcsök elleni természetes gyógyszer, kiváló értágító. Serkenti a szívműködést, a keringést, vérnyomás- és koleszterincsökkentő. Nyugtató hatása miatt stresszes időszakokban, valamint krónikus álmatlanság kezelésére is alkalmazhatod.

Bizonyítottan kiegészítheti a szívbetegségek gyógyszeres kezelését, ezáltal csökkenthetjük vele gyógyszer adagunkat. Egy Németországban folytatott 8 hetes kísérlet során 136 enyhe, illetve közepes súlyosságú szívbeteget vizsgáltak. Annak a csoportnak, akik galagonyát szedtek, megnőtt a fizikai teherbíró képességük. Emellett légszomjra, bokaduzzadásra is ritkábban panaszkodtak, mint a kontrollcsoport. Ha gyógyszeres kezelésedet szeretnéd kiegészíteni a galagonyával, mindenképp konzultálj kezelőorvosoddal a szükséges gyógyszeradagról!


Hogyan fogyaszd a galagonyát?


Galagonya tea, vagy étrendkiegészítő?

Galagonya tea, vagy étrendkiegészítő?


Öregkori szívpanaszok kezelésére napi 2-3 csésze galagonya tea ajánlott akut probléma esetén, megelőzésre pedig heti 1 alkalom is elegendő. A megelőzés szempontjából fontos tartós, folyamatos fogyasztása. Nyugtató hatása miatt stresszoldás céljából remekül alkalmazható más gyógynövényekkel együtt fogyasztva.

Mi a helyzet az étrendkiegészítőkkel? A kapszulák összeállításához többnyire a galagonya virágzó ágvégét használják, melyet a milliméter ezredrészére darabolnak fel, ezáltal nagyobb felületet kapnak, és több biokémiai reakciót érnek el. Mit jelent ez? Étrendkiegészítőként fogyasztva a galagonya sokkal hatékonyabb lehet, de arra figyelj, hogy a termék legalább 5 mg galagonya kivonatot tartalmazzon.


Mikor ne fogyaszd?


Alacsony vérnyomásúaknak és 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott a fogyasztása. Várandósok és szoptató kismamák mindenképp konzultáljanak orvosukkal, mielőtt fogyasztani kezdenék.


Mennyit fogyassz belőle naponta?


A galagonya nem halmozódik fel a szervezetben, így a túladagolása miatt nem kell aggódnod.

Mi a Myvitalnál a személyre szabott vitaminpótlásban hiszünk. Ahhoz, hogy egy vitaminkúra igazán hatékony lehessen, rengeteg tényezőt kell figyelembe venni az életkortól kezdve a testsúlyon át az egyén stressz szintjéig. 

Ezért alkottuk meg a Myvital egyénre szabott vitaminkomplexét, melyet te is összeállíthatsz magadnak egy ingyenes teszt kitöltésével. A galagonya mellett számos ásványi anyagot, vitamint és növényi hatóanyagot tartalmaz – mindenből a számodra megfelelő mennyiséget. 

Tudd meg, mire van szüksége a Te szervezetednek a kiegyensúlyozott működéshez!

 


Tovább a többi poszthoz >>